Enter your keyword

Gratis Patroon – Mara Rose Poncho

Gratis Patroon – Mara Rose Poncho

Gratis Patroon – Mara Rose Poncho

Mara Rose Poncho

Na veel lol te hebben gehad over mijn foto op de Haakgroep Dutch Crochet Talent moest ik toch echt iets gaan bedenken met mijn lossenketting en er is veel vraag naar een poncho, dus de keus was gemakkelijk met het overheerlijke Cabotine van Phildar

Phildar Cabotine 2x Ecru, Sable, Kraft. Scheepjes Softfun Denim 508, Scheepjes Softfun 2491 en ByClaire Sparkle Creme en Sparkle Cayenne

**********************************************************************************

Ik ben begonnen met een ketting van 82 lossen en afsluiten met een halve vaste in de eerste losse. (goed opletten dat de ketting niet gedraaid zit)

 

Om meteen de juiste midden/meerderpunten te krijgen heb ik de eerste toer als volgt gehaakt 21 stokjes, 3lossen, 41 stokjes, 3lossen, 20 stokjes en afsluiten met een halve vaste. Dit is meteen de eerste toer van het Lydia patroon.

lydia

Bij het patroon van de Lydia is het handig om je werk na iedere toer te keren, de toeren met de kleurtjes heb ik steeds afgehecht en op een andere plaats  een andere kleur aangehecht, zo is de kans op een scheve poncho het kleinst en je krijgt geen zichtbare naad.

 

Toer 9 is een toer met groepjes van 3 stokjes ( je kan er ook voor kiezen om groepjes met dubbele stokjes te doen)bij elkaar met er tussenin 1 losse. (zie teltekening)

Om uit te komen in het midden had ik 23 groepjes (van 3stokjes) nodig
lydia schema lydia punt

 

 

Toer 10 is het begin van de Duitse Southbay (Toer 3 van het onderstaande diagram)
duits southbay southbay midden

Toer 13 en 14 staan in onderstaand diagram als een stokje maar ik heb gekozen voor een dubbelstokje.
soutbay diagram southbay detail

Toer 15 is een toer halve stokjes geworden.

En daarna weer het Lydia-patroon en toen kwam het …. Ik was zo afgeleid door de lol op facebook dat ik compleet de mist in ging en aan de ene zijkant een toer dubbele stokjes met lossen had en aan de kant een toer stokjes….. uithalen en opnieuw…..
lydia schema 2 lydia detail

Omdat mijn ecru bijna op is heb ik er voor gekozen om toer 20 meteen op de stokjes te doen ipv op de toer met dubbele stokjes…. Achteraf vind ik het ook nog mooier 😉


Toer 21 is weer hetzelfde als toer 3 van de Duitse Southbay en bij toer 24 begin ik met de rand van de gewone Southbay.

 

Je kan natuurlijk ook kiezen voor franjes.

 

Veel haakplezier!!

Simone

Note; Dit is een gratis patroon. Kom je er niet uit vraag dan hulp aan iemand die kan breien of haken of aan de brei/haakclub in jouw omgeving. Succes!

 

 

 

One Comment

  1. mooie poncho

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *